Ellen + Axel – Samarbetar igen för att stötta utsatta kvinnor

Kvinnors trygghet och hälsa sammanförde Nordens ledande personsäkerhetsbolag Axel Group med Ellen första gången vintern 2020. Nu liksom då förenas bolagen i ett unikt samarbete genom Feronia, ett projekt som samlar in pengar till Sveriges kvinnojourer.

 

Ellen brinner för kvinnohälsa och mer specifikt kvinnlig intimhälsa. Det är ett faktum att många kvinnor och unga tjejer på olika sätt lever i en utsatthet med avsaknad av både hälsa och trygghet. En problematik som eskalerat.

 

Hygienartiklar och underkläder som många tar för givet är inte självklart för alla, därför är det extra viktigt för Ellen att kunna hjälpa med bidrag till kvinnor i utsatta situationer. Ellen har därför våren 2021 skänkt tamponger till insamlingsorganisationen Feronia, startat av Axel Group som jobbar tätt tillsammans med ett antal kvinnojourer.

 

– Det värmer att jobba tillsammans med ett företag som Ellen, som verkligen brinner för kvinnors hälsa. Vi som jobbat med att stötta de mest utsatta kvinnorna i samhället sedan 2018 har sett hur mycket den här typen av bidrag betyder. Det är hedrande att få vara med och göra skillnad, säger Johannes Jacobsson, vd för Axel Group.

 

– Ellen är stolta över samarbetet med Axel Group och tillsammans jobbar vi aktivt för att förbättra kvinnors rätt till hälsa och trygghet, säger Charlotta Nilsson, vd för Ellen.

 

Om ni också vill stötta Feronia, gå in på Feronia.se
Datum: 2021-07-07 08:27