Tomt utrymme

Tomt utrymme

Inomhuspositionering


 
Ett sjukhus med många våningar och rum, ett underjordiskt tunnelsystem, eller många olika  byggnader som personalen rör sig genom. Det finns många tillfällen då det är viktigt att veta precis var en person befinner sig, och kunna skicka den informationen till både larmcentral och kollegor.


En radiofyr skickar ut signaler som registreras av personlarmet, som vid ett larm skickar med information om vilken radiofyr som är närmast. En radiofyr i varje hotellrum i ett hotell skulle  exempelvis göra att räddningspersonalen ser från precis vilket rum larmet skickades.


Hur ofta radiofyren ska skicka ut signaler, och hur stor radien ska vara, går att justera efter era önskemål. Personlarmet registrerar den plats där den senast fick kontakt med en radiofyr. För den som vistas i samma lokal en lite längre tid kan det räcka att radiofyrarna skickar signaler en gång i minuten, medan den som snabbt rör sig över stora ytor och passerar många radiofyrar kanske vill att signalerna skickas betydligt tätare.


Vad som passar just er verksamhet beror främst på
användarnas beteende, behovsbilden och lokalerna.

Tomt utrymme